RILSA hledá respondenty/-ky ve věku 16–29 let pro výzkumné rozhovory v rámci projektu JAK SE ŽIJE DĚTEM PO ROZCHODU RODIČŮ?

RILSA hledá respondenty/-ky ve věku 16–29 let pro výzkumné rozhovory v rámci projektu JAK SE ŽIJE DĚTEM PO ROZCHODU RODIČŮ?

17. 03. 2021

Mezi příběhy, které jsme dosud vyslechli v rámci našeho výzkumu „Jak se žije dětem po rozchodu rodičů?“, zatím chybí ty, které by nám přiblížily, jaké to je střídat dvě vzdálená bydliště (v jiných městech nebo i zemích), navštěvovat současně dvě školy, nebo naopak žít v jednom bytě, ve kterém se střídají rodiče. Pokud znáte mladého člověka (ve věku 16–29 let) s některou ze zmíněných zkušeností, budeme rádi, když mu předáte informaci o našem výzkumu.

Rozhovory budou probíhat během jara 2021. S ohledem na pandemickou situaci je nyní provádíme online, nicméně v případě zájmu můžeme s rozhovorem počkat na příznivější období a osobní setkání.

Odměna za rozhovor, který trvá cca 60 minut, je 500 Kč.

Veškeré informace, které v rozhovoru zazní, považujeme za striktně důvěrné. Zpracovány budou po důsledné anonymizaci.

Výstupy z tohoto výzkumu poslouží jako podklad pro Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR při tvorbě opatření ve prospěch dětí po rozchodu rodičů. A také jako důležitý zdroj informací pro soudce, advokáty, psychology, sociální pracovníky, učitele i rozcházející se rodiče.

V případě zájmu o účast ve výzkumu či o bližší informace nás kontaktujte na emailu jana.barvikova@vupsv.cz nebo na telefonním čísle 211 152 741.